Social Schools
Wij werken met Social Schools 3.0. Dit is een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om onze ouders meer inzicht te geven in hetgeen er op school en in de klas gebeurt. Wij vinden het belangrijk dat u als ouder op de hoogte blijft van de dagelijkse gang van zaken en belangrijke mededelingen.
Hoe werkt het?
Via onze community, ingericht met behulp van Social Schools, hebben we regelmatig contact met onze ouders. De leerkracht plaatst berichten in de groep over de klas. Denk aan het thematisch werken, een sportdag of schoolreisje of een excursie. Onze nieuwsbrief wordt door de leerkracht via Social Schools met u gedeeld. Het intekenen voor oudergesprekken verloopt ook via Social Schools. Hiervoor krijgt u altijd eerst een uitnodiging. Tevens ontvangt u regelmatig overige berichten die via social schools verzonden worden.
Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via een web-omgeving op uw tablet of computer. Denkt u er wel aan dat u Social Schools 3.0 moet gebruiken om in te loggen.
Een beveiligde omgeving
Social Schools maakt gebruik van een beveiligde en afgesloten omgeving. Deze wijze van communicatie voldoet volledig aan de laatste normen van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Via het oranje vierkantje met witte pijl bovenin de taakbalk, kunt u rechtstreeks naar de inlogpagina.
Ziek melden
Wanneer uw kind ziek is, kunt u via social schools een ziekmelding plaatsen. Tevens kunt u een afwezigheid melden, wanneer uw kind een bezoek aan een tandarts of huisarts brengt. Bij ziekte of afwezigheid van uw kind(eren) verzoeken wij u om dit vóór 08.45 uur te melden. Als uw kind afwezig is zonder bericht, dan zal de administratie na 09.00 uur contact met u opnemen. Te laat komen / niet afmelden is vervelend en wordt geregistreerd als ongeoorloofd verzuim.
Digitaal portfolio
We werken met het digitaal portfolio binnen ons onderwijs. We vinden van groot belang dat onze leerlingen inzicht krijgen en eigenaar zijn van hun eigen leerproces. Met de inzet van het digitaal portfolio willen we onze leerlingen leren reflecteren op persoonlijke leerdoelen en groepsdoelen. Tevens laten onze leerlingen zien waar ze trots op zijn. We nemen onze ouders mee in de ontwikkeling van het kind, door het digitaal portfolio in te zetten, zodat ook ouders kunnen reageren op het leerproces van het eigen kind.